-
Aktivitetsvenn for personer med demens
SPRÅKKAFÉ MØTEPLASSEN
SPRÅKKAFÉ MØTEPLASSEN Inkludering og integrering i praksis Språk er nøkkelen til god integrering i Norge og bidrar til økt deltakelse blant personer med innvandrerbakgrunn i det norske samfunnet. Språk åpner dører og bryter barrierer; barrierer som kan føre til ensomhet, utenforskap og lav deltakelse i sivilsamfunnet.Aldersgruppe: 10 til 100 år
FAUSKE TRENGER NYE INNBYGGERE, SOM TRIVES OG FINNER SEG JOBB.
SPRÅKKAFÉ Møteplassen på Ungdommens Hus - hver tirsdag fra kl. 17.00 til kl. 19.00
Fauske Røde Kors står for enkel servering, klubblokalet har billiard, bordtennis, aerhokcy, kortstokk og mange brettspill.
Innflyttere til kommunen og alle innbyggere inviteres inn til:
inkludering + samtale + spill + hyggelig samvær = integrering
Språk er også en viktig del av norsk kultur og samfunnsliv, der fellesskap og møte mellom mennesker er essensielt.
Frivilligsentralene er med på å skape møteplasser som tilrettelegger for språktrening og muligheten til å ta del i et lavterskel tilbud der en kan øve på norsk. Språktrening bidrar også til at deltakere lærer om norsk samfunnsliv og blir kjent med ulike velferdstilbud og instanser som er relevante som NAV, Flyktningtjenesten, lokalbiblioteket og andre frivillige organisasjoner.
Del på:
-
En til en hjelp i eller utenfor hjemmet
Praktisk bistand i eller utenfor hjemmet
-
Følgetjeneste
Følgetjeneste til sykehus, annen spesialisttjeneste, kino, konserter, frisør, butikker og spesialforretninger.
-
Kjøretjeneste
Skysstjeneste mellom Fauske og Valnesfjord
-
Natteravn i Fauske sentrum
Natteravnprosjekt. Frivilligsentralen i samarbeid med FAU Vestmyra står som ansvarlig for prosjektet, med tett samarbeid med ungdommens hus. Vi har behov for flere natteravner. Basen vår blir på ungdomsklubben, da blir det en kort gjennomgang brifing og utdelign av klær og utstyr, det varer til kl. 20.30 så leveres klær og utstyr på plass.